Bun venit tuturor care mai au incă puterea de-a rezista, conservând: bunul-simţ, bunul-gust, valoarea şi calitatea... Chiar de sunt "prăfuite" precum o sticlă de vin vechi, totuşi ne-ndeamnă să le păstrăm, doar-doar vom avea nevoie de ele cândva...
Vom fi ciudaţi dar unici, căci când vreodată am făcut vreo vânătaie de la priviri aprinse sau sudalme?!...
Vremea "ţilindrului" trecu de-aici cu toate că "salonul" a avut viaţă frumoasă pe vremea când pătrunse şi la noi "ştaiful".
Primul negustor care aduse la Bucureşti această noutate ciudată, născută la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi inceputul celui de-al XIX-lea, in Franţa şi Anglia, se numea Jobin.
In euforia noutăţii şi a comodotăţii lingvistice,numele negustorului deveni substantiv comun şi aşa il avem şi astăzi...
Vom fi ciudaţi dar unici, căci când vreodată am făcut vreo vânătaie de la priviri aprinse sau sudalme?!...
Vremea "ţilindrului" trecu de-aici cu toate că "salonul" a avut viaţă frumoasă pe vremea când pătrunse şi la noi "ştaiful".
Primul negustor care aduse la Bucureşti această noutate ciudată, născută la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi inceputul celui de-al XIX-lea, in Franţa şi Anglia, se numea Jobin.
In euforia noutăţii şi a comodotăţii lingvistice,numele negustorului deveni substantiv comun şi aşa il avem şi astăzi...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu