miercuri, 11 decembrie 2013

Atelierul de croitorie


masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale
Nevoia de a invata arta croitoriei deriva din dorinta fiecaruia dintre noi  de a ne manifesta unicitatea si stilul personal in toate activitatile vietii cotidiene.

Armonia dintre aspectul fizic si arta cu care stim a purta vesmintele determina felul in care ne percep si cei din jur. Natura relatiilor sociale devenind foarte complexa este necesara o abordare obiectiva si actualizata permanent in acord cu realitatea.

Multi dintre noi stim ca pentru a reusi in domenii in care dorim sa excelam este necesar inainte de a ne dota sau a gasi surse de finantare, sa avem un plan definit si sa ne organizam pentru a-l putea aplica.

Pe scurt, in cazul de fata, pentru a invata tehnica si a descoperi secretele croitoriei avem nevoie de utilaje si unelte specifice acestui mestesug.

Important de stiut ca, daca investitia initiala este costisitoare, o parte dintre utilaje se pot si inchiria sau anumite operatiuni specializate se pot executa prin simpla diviziune a muncii.

De exemplu: daca inca nu va puteti permite sa cumparati o masina de surfilat puteti merge la un atelier apropiat cu rugamintea, contra cost sau contraserviciu sa surfilati o serie de detalii ale produselor pe care le aveti in lucru.

Nota: Indiferent ca initial nu puteti face investitia dorita, va prezint formula ideala de dotare optima pentru a putea avea un obiectiv clar, fara echivoc.

Sa pornim drop-down list cum se spune si sa vedem ce reusim sa achizitionam:

1) Masina de cusut casnica sau, daca spatiul amenajat include instalatie electrica industriala atunci recomand achizitionarea unei masini de cusut profesionale, ofertele sunt atragatoare datorita momentului economic actual.

In situatia in care bugetul de investitii este ciuruit incepeti chiar si cu genul de masina de cusut din imaginea de mai jos, ulterior o puteti vinde fara probleme recuperand ceva din investitie.

masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale

Pentru un inceput promitator puteti gasi anunturi publicitare cu preturi negociabile care sa va ajute sa porniti proiectul.

masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale

2) Masina de surfilat marginile tesaturilor denumita triplock, exista atat varianta casnica dar mai ales cea profesionala.

3) Masina de calcat cu masa profesionala de calcat, pe parcurs veti intelege ca acest ansamblu de finisat este vital pentru micul colt pe care il visati.

Daca initial cheltuiala va apasa puteti incepe macar cu cai de calcat de doua dimensiuni: unul de lungimea manecilor produselor ( aproximativ 600 mm) nu mai lat de 150-200 mm la baza mare si 80-100 mm la baza mica a trapezului si un altul macar de 800 mm lungime lat de 250 mm la baza mare si aprox. 150-200 mm la baza mica a trapezului. 

Pot fi confectionati din teava metalica, si blat de lemn  acoperit cu vatelina peste care puteti inveli cu o husa din tesatura de bumbac de culoare alba pentru a nu avea surprize daca ar fi de alta culoare sa se decoloreze datorita umezelii pe produsele pe care le veti finisa.

cal+de+calcat+masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale

4) Masa de croit si finisat. O marime optima ar putea fi, tinind cont in principiu, ca cel mai lung produs pe care l-ati putea croi este o rochie lunga, 1500 mm si o latime macar de 1000 mm.

Nota: In cazul in care veti achizitiona o masina de cusut casnica tineti cont ca, pentru a economisi spatiu, veti putea lucra tot pe aceasta masa buna la toate.

5) Bust profesional pentru efectuarea probelor si retusurilor.

 6) Foarfeci profesionale pentru croit si finisat.

foarfeci+profesionale+masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale

 O foarfeca extrem de utila este foarfeca de taiat in zig-zag cu care se poate compensa pentru inceput, printr-o investitie suportabila, lipsa masinii de surfilat mentionata mai sus.

foarfeca+profesionala+de+taiat+zig-zag+masina+de+cusut+casnica+accesorii-croitorie+croitorie+DIY+educatie+How+To+Tutoriale

7) Centimetru panglica.

8) Rigla gradata si T-ul (important de stiut ca acesta este ulterior necesar pentru anumite retusuri ale tivurilor produselor de imbracaminte in lipsa unui dispozitiv profesional destul de costisitor).

9) Ruleta.

10) Degetar.

11) Ace de gamalie, ace de cusut, manuale si pentru masina de cusut.

Nota: Pentru a evita imprastierea acestora pe jos riscand accidente de munca pregatiti si un magnet si pastrati-l in permanenta pe masa

unde se afla masina de cusut pentru a colecta boldurile risipite.

Important de stiut: Acele de cusut pentru masinile casnice au cotorul tesit pe-o parte iar cele pentru masinile profesionale au cotorul cilindric.

12) Lampa cu brat flexibil pentru masina de cusut necesara in zilele noroase sau cand lucrati seara.

13) Scaun ergonomic cu rotile. Pont: gasiti la preturi rezonabile in targurile de vechituri.

14) Stativ (stender) reglabil si umerase pentru a aseza produsele finisate sau in lucru atarnandu-le acoperite cu saci de plastic sau cu un cearceaf pentru a le feri de praf sau scame. Puteti gasi in magazinele de utilaje si piese profesionale dar si in cele care vand kit-uri pentru ansamblare pe principiul DIY (Do It Yourself).

In rest, voie buna, tenacitate si pasiune pentru ce va propuneti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...