duminică, 4 decembrie 2011

Macrame


cărţi+meşteşuguri+Macrame

cărţi+meşteşuguri+Macrame

Măiestria iniţiaţilor in impletituri culminează cu macrame-ul care reprezintă una din minunatele indeletniciri artistice născute din necesitate.
Potrivit Wikipedia, macrame-ul reprezintă o formă de artă textilă prin care produsele sunt innodate şi nu ţesute sau tricotate. Cei mai exprimentaţi lucrători de macrame sunt marinarii care se indeletniceau cu felurite soiuri de impletituri cunoscute sub denumirea de nod marinăresc. Totuşi, pe vremea lui Alexadru Macedon, o impletitură stranie l-a pus pe acesta la incercarea de a demonstra că era discipolul lui Aristotel: Nodul Gordian.
Nodul gordian lega jugul de oiştea carului de luptă al legendarului intemeietor al Imperiului frigian din Asia Mică (Gordion). Dupa spusele unui oracol, cel care reuşea să desfacă nodul urma să devină stăpânul Asiei. In 333 i.Hr. Alexandru cel Mare a rezolvat uşor problema: a tăiat nodul cu sabia. Astăzi expresia este folosită in sens figurat şi desemnează rezolvarea unei probleme complexe prin mijloace neobişnuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...