sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cărţi despre covoare

Cărţi+covoare+cărţi+meşteşuguri
Inceputul meşteşugului de producere a covoarelor este foarte vechi. El a apărut ca urmare, pe de-o parte a necesităţii oamenilor de a produce ţesături groase pentru a le aşterne pe pardoselile locuinţelor reci, iar pe de altă parte, ca urmare a creşterii producţiei de lână, in urma dezvoltării creşterii animalelor, mai ales a oilor şi a caprelor cu lână fină.
Până in prezent, nu se poate preciza perioada când a inceput producerea covoarelor, deoarece lipsesc dovezile reale şi sigure.
Unii cercetători, care au studiat istoricul artei covoarelor orientale, mult timp au considerat că arta covoarelor ar fi luat naştere in Evul Mediu, bazându-se pe cel mai vechi covor innodat ajuns in zilele noastre, care nu trecea de secolul al XIII-lea.
Această părere a fost fundamental schimbată când, cu ocazia săpăturilor arheologice, s-au găsit două exemplare de covoare innodate.
Acestea au fost descoperite in anul 1949 de către colectivul de cercetători condus de savantul arheolog S.I. Rudenko, in Asia Mică. In cursul săpăturilor, s-au descoperit camere mortuare ce datează din secolul V î.e.n., iar in morminte s-au găsit mai multe obiecte, printre care şi două covoare innodate manual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...